top of page
...waarom water ontharden?

 

Huidproblemen verminderen

Kalk belemmert de natuurlijke bescherming van de huid. De kalkdeeltjes zijn klein genoeg om in huidporiën te geraken. Huidporiën horen huidvetten af te scheiden. Die zijn de natuurlijke bescherming van de huid. Door kalk in het water kun je een drogere huid hebben dan zonder kalk, omdat je huidvetten vanwege de kalk hun werk minder goed kunnen doen. Zacht water heeft als voordeel dat er minder zeep gebruikt hoeft te worden, waardoor huidproblemen zoals huiduitslag, jeuk, bultjes of eczeem kan worden verminderd of zelfs voorkomen.

 

Besparingen

Kalkaanslag vermindert de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruik maken van water, wat veel extra kosten veroorzaakt. Daarnaast doet kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen. In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hogere gas- en elektriciteitsrekening. Ook kunt u dankzij kalkvrij water besparen op schoonmaakmiddelen. Een waterontharder verdient zijn aanschafprijs dus echt terug.

 

Kalk is toch juist goed voor ons lichaam?

Ja, maar we kunnen weinig tot niets met de kalk in leidingwater, want dat is kalk in de minerale vorm. Wij hebben juist kalk nodig in de organische vorm. Dat is de kalk die we halen uit o.a. zuivel en groentes.

bottom of page