top of page
Over ons

 

Wij zijn Peter en Rianne Klepper, woonachtig in Ouddorp. We wonen hier al jaren met veel plezier. Eerst in een huurwoning en vanaf 2013 in een koopwoning. Ouddorp heeft (net als heel Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland) behoorlijk kalkrijk drinkwater, zo rond de 15 dH. De kalk in de duinen, waar de voorzuivering plaatsvindt, is hier de oorzaak van. In onze vorige woning hadden we geen waterontharder en veel last van dit harde water. In de douche was dit het meest zichtbaar, de tegels en de voegen kregen iedereen keer na het schoonmaken al snel weer een kalklaagje, ook de douchekop zat altijd onder de witte aanslag. We waren wekelijks aan het schoonmaken met schoonmaakazijn en allerlei andere agressieve middelen, om deze aanslag te verwijderen. Helemaal weg kreeg je het eigenlijk nooit. Je zag het ook terug in de spoelbak, in de toiletpot en op de kranen, het was ons een doorn in het oog. Het koffiezetapparaat en de waterkoker moesten ook regelmatig ontkalkt worden.

LI1.png

Dit moest anders! We wisten van het bestaan van waterontharders af en zijn onderzoek gaan doen om zelf een waterontharder aan te schaffen. Toen we een woning kochten hebben we gelijk een waterontharder aangeschaft.

Nu, 8 jaar later, hebben we er nog geen moment spijt van gehad en zien we dat de waterontharder zich aan het terugverdienen is, o.a. door de minimale hoeveelheid  (vaat)wasmiddel, schoonmaakmiddel, shampoo en zeep wat we hoeven te gebruiken. Maar wat nog een veel groter voordeel is; de tijd die we bezig zijn met het schoonhouden van het huis is zo veel minder dan in ons vorige woning. In de douche bijvoorbeeld spoel je na afloop de wanden, de vloer en de kraan even na, gewoon met water uit de douchekraan (zacht water dus). Dit zorgt ervoor dat de zeepresten weggespoeld worden. Verder geen grote schoonmaakbeurten meer nodig in onze douche. Kortom: de badkamer is schoon in een handomdraai.

 

De vele voordelen die de waterontharder met zich meebrengt heeft ons doen besluiten zelf een bedrijf op te richten om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van kalkvrij water. Dit doen we met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

bottom of page